Ekonomi

Fed #2: SVB’nin iflası bir kötü yönetim vakasıdır

Fed, Barr’ın ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi’nin son banka iflasları ve federal düzenleyicilerin müdahalesi konulu oturumunda yaptığı konuşmanın metnini paylaştı.

ABD’nin bankacılık sisteminin güçlü sermayesi ve likiditesi ile sağlam ve sağlam olduğunu vurgulayan Barr, bankacılık sistemindeki koşulları yakından izlemeye devam edeceklerini ve gerektiğinde her büyüklükteki kurum için tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını ifade etti. sistemi sadık ve sağlam tutmak için.

Barr, “SVB, bankanın faiz oranı ve likidite riskini aktif bir şekilde yönetememesi nedeniyle iflas etti ve ardından banka, 24 saatten kısa bir süre içinde sigortasız mevduat sahiplerinin yıkıcı ve beklenmedik kaçışına maruz kaldı” diye ekledi. İflasın, Fed’in banka üzerindeki gözetimi de dahil olmak üzere kapsamlı bir incelemeye ihtiyacı var.

SVB’nin iflası ders kitabında kötü yönetim durumudur. Banka sorunlarını çözmek için çok uzun süre bekledi ve ironik bir şekilde, bilançosunu güçlendirmek için aldığı gecikmiş adımlar, sigortasız mudilerin kaçışını ateşledi ve bankanın iflasına yol açtı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu